SeX и още нещо...

 

 
Рейтинг: 3.00
(164)
New Site
Новини
GSM Новини АРХИВ
Symbian Software
Software-Новини
GSM-Review
ФИТНЕС !!!
За ВИШИСТИ
Снимки
SMS-Globul,Vivatel,Mtel
Картички
Видео ONLINE
Оптимизирай WINDOWS
Музика
TEX.ПАНАИР 2006
Резултатите от Световното
ЧУДЕСАТА НА СВЕТА
Links
Music Idol
Всичко за пениса
Преобразени известни личности
Връзки-Банки
Татуси
Вицове
КИНО-Премиери
SMS-шаблони
Услуги
ТЕСТОВЕ
Връзки
On-line RADIO
ТВ-програма
On-line GAMES
Помощна
Зодиак
Афтографи от звезди
Fun online clips
Winamp SKINS
Wallpapers
изпрати Картичка
Фенове на сайта
Как да получите 1000 посетители на ден?
Форум
Анкети
-=Downloads=-


Мобилни телефони за мен CELERATOR България pics Реклама

Новини / Hi-tech

25 Септември 06, 19:49 / Автор: CELERATOR
За 6 секунди ще теглим филм от Интернет през нови 4G мрежи



Хай-тек гиганти инвестират милиарди долари в мрежи за супербърз безжичен Интернет
Отваряте лаптопа и вече сте в Интернет. Без кабели или WiFi точки наблизо. Това е идеята на безжичните мрежи, известни като 4G или WiMax, гарнирана с една много висока скорост на достъп.
Милиарди долари ще инвестират компании от ИТ и комуникационната индустрия в разработка и пускане в действие на мрежи от четвърто поколение. Наскоро Samsung направи първата публична демонстрация на своя версия на 4G мрежа. Преди две години корейският гигант ангажира 170 елитни инженери и вече похарчи около 100 милиона долара за разработка на прототип на мрежата.
За да покаже водещата си роля, Samsung събра над 50 индустриалци и учени на вулканичния остров Jeju, за да участват в 4G конференция. Компанията демонстрира работещ прототип на мрежата по време на пътуване с автобус. В Samsung вярват, че технологията ще предизвика революция в Интернет комуникациите. Потребителите на 4G ще теглят музика и филми със скоростта на най-бързите широколентови мрежи.
3 милиарда за изграждане на 4G мрежа пък ще похарчи американският безжичен оператор Sprint Nextel. Миналия месец US гигантът обяви плановете си за пускане на мрежа от ново поколение с технологии на Intel, Samsung и Motorola. Очаква се мрежата да стигне до 100 милиона американци към края на 2008 година. Интернет ще стане като въздуха - нещо, от което се нуждаем където и да сме, казват от Sprint.
4G мрежите ще поддържат гигабитова скорост при трансфер на данни. Това означава, че цял филм ще се изтегля за 6 секунди от Интернет през мрежата от ново поколение.
Очаква се WiMax комуникациите да се развият успешно в Европа. Тази пролет британската фирма Urban Wimax направи експеримент с доставка на безплатен безжичен интернет на лондонските жители. Компанията е една от първите, които използват официално одобрения стандарт 802.16d.
В България още през есента на миналата година на търг бяха разпределени общо четири WiMax лиценза. Получиха ги фирмите Некском, М-Тел, Транс телеком и Кабелнет. Засега не са оповестени конкретни планове за изграждане на 4G мрежа у нас.
Скептиците посочват, че възпиращ фактор за бързото навлизане на 4G мрежите ще бъде високата цена, която ще трябва да плащат потребителите, тъй като изграждането на мрежа с широко покритие е доста скъпо начинание. Допълнително съмнение в успеха на 4G идва и от неуспешните засега опити на безжичните оператори да конкурират по-сериозно доставчиците на Интернет по кабелни мрежи.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1981